HOAS ja URHEA logot betoniseinässä

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle asunnot on tarkoitettu?
Urhea-koti on rakennettu pääkaupunkiseudun urheilevien opiskelijoiden käyttöön.

Miten asunnon saajat valitaan?
Hakijat pisteytetään, pisteytykseen vaikuttaa hakijan urheilullinen taso, urheilulaji, oppilaitos jossa opiskelee, ja tämänhetkinen asuinpaikkakunta. Hakijoiden järjestyksessä huomioidaan myös ARA-säännösten mukaisesti hakijan tulot ja varallisuus.

Voiko kaverikämpän ja soluasunnon asuinkavereihin vaikuttaa?
Kyllä, hakijoiden toiveet huomioidaan niin pitkälle kuin mahdollista asuintalon tehokkaan ja tasapuolisen täyttämisen kärsimättä.

Minkälainen kalustus huoneissa on?
Huoneet vuokrataan kalustamattomina. Perusvarustukseen kuuluu lattialiesi, liesituuletin ja jääkaappi (yksiöissä pakastelokerolla, kaksioissa jääpakastinkaappi, 4h soluhuoneistoissa jääpakastinkaappi ja jääviileäkaappi).

Voiko huoneistoihin asentaa pesukonetta tai astianpesukonetta?
Huoneistoihin ei voi asentaa pyykinpesukonetta. Pyykit pestään pesutuvassa, jossa on 8 pesukonetta ja 10 kuivausrumpua.

Yksiöihin ei voi asentaa astianpesukonetta. Kaksioissa on varaus normaalilevyiselle astianpesukoneelle, 4h soluhuoneistoissa on varaus 45cm leveälle astianpesukoneelle. Astianpesukoneiden asennuksessa ja käytössä on ehdottomasti huomioitava seuraavat asiat:
– asennus on tehtävä ammattilaisen toimesta
– koneen alle on laitettava vuotokaukalo
– keittiön kaapiston alla ei ole lattiapinnoitetta, joten vuotokaukalon alle on asennettava vaneri jotta kaukalo ei jää muuta lattiaa alempaan tasoon
– konetta ei saa jättää päälle tyhjään asuntoon

Mitä vuokraan sisältyy?
Vuokraan sisältyy vesi, ja kimppakämppien (2h ja 4h) osalta sähkö. Yksiöiden asukkaat tekevät omat sähkösopimuksensa. Asuintalon kaikissa huoneistoissa on DNA:n kaapeli-TV ja Taloyhtiölaajakaista jotka kuuluvat myös vuokraan.

Minkälaiset pysäköintimahdollisuudet asuintalossa on?
Asuintalon pihamaalla on vain lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettuja parkkipaikkoja. Toistaiseksi pysäköintiin ei ole tukiratkaisuja tarjolla.

Saako asuntoihin tuoda lemmikkejä?
Lemmikkien pito on Urhea-kodissa kielletty.

Voiko asunnoissa olla viikonlopun yli?
Asunnot ovat normaaleja vuokra-asuntoja, ja vuokralaisen käytössä sopimuksen voimassa ollessa koko ajan.

Voiko huonetta sisustaa haluamallaan tavalla?
Asuntoa voi sisustaa, mutta se pitää pystyä palauttamaan alkuperäiseen kuntoon. Seinien maalaus tai tapetointi ei ole sallittua, ja mahdollisten hyllyjen kiinnityksestä johtuvien jälkien korjauskulut voidaan veloittaa vuokravakuudesta vuokrasuhteen päätyttyä.